Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Jongen die te snel groeide – Gian Carlo Menotti

3 mei 2019 @ 15:00 - 16:30

Familie-opera (6+) over de moed om anders te zijn

Tijdsduur 0:40

Van Gian Carlo Menotti

Wat als je anders bent dan de rest? Doe je dan je best om niet op te vallen? Of laat het je koud dat je afwijkt?

In het kort

De jongen die te snel groeide is een opera over erbij horen en anders zijn, voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor.

Het verhaal

Poponel past niet in zijn klas. Hij is te hard gegroeid. De andere kinderen plagen hem met zijn veel te lange lijf. Maar er is een oplossing. Een professor heeft een machine gemaakt waarmee Poponel weer klein kan worden. Onder één voorwaarde: hij moet zich voortaan wel precies zo gedragen als alle andere kinderen. Lukt het Poponel om zich aan te passen aan de rest? Of kan hij het niet laten om anders te zijn?

Jong geleerd, oud gedaan

Gian Carlo Menotti (1911-2007) schreef zijn eerste opera al toen hij 11 jaar oud was. Voor de Amerikaanse televisie maakte hij zijn bekendste compositie: de kerstopera Amahl and the Night Visitors. De kijkers reageerden zo enthousiast dat de opera jaar op jaar werd uitgezonden. Tot op hoge leeftijd bleef Menotti componeren, ook voor jong publiek. Hij schreef De jongen die te snel groeide in 1982 voor OperaDelaware.

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
Amstel 3
Amsterdam, 1011 PN Nederland
+ Google Maps