Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Georg Fritzsch

28 januari 2018 @ 15:00 - 17:00

Wintertournee 2018

piano – Severin von Eckardstein
dirigent – Georg Fritzsch

Het NJO: Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer (4 – 20 augustus 2017), een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland, als jonge (inter)nationale musici met bekende coaches, dirigenten en solisten werken aan een breed scala van klassieke muziek. Maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen van Nederland aandoet.

Onder leiding van Georg Fritzsch presenteert het NJO komende winter een Tsjechisch-Russisch programma. Het concert opent met de adembenemend mooie Suite uit de opera Het Sluwe Vosje van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Van zijn landgenoot Antonín Dvořák staat misschien wel zijn mooiste symfonie op de lessenaars: de Zevende. Het programma wordt gecompleteerd met het Derde pianoconcert van de Russische componist Sergej Prokofjev. Als solist voegt zich hiervoor de tot de wereldtop behorende pianist Severin von Eckardstein bij het NJO, die eerder prijzen won met zijn fenomenale uitvoering van werk van Prokofjev. Von Eckardstein behaalde in 2003 de eerste prijs van de vermaarde internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel en speelde reeds zes maal in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen verdiend als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

Programma
L. Janáček – Suite Het Sluwe Vosje
S. Prokofjev – Pianoconcert nr. 3 in C, opus 26
A. Dvořák – Symfonie nr. 7 in d, opus 70

Biografie
>> NJO: Nationaal Jeugd Orkest

zo. 28-01-2018, 15:00 uur – DeLaMar Theater, Amsterdam (matinee)

Gegevens

Datum:
28 januari 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Site:
https://www.njo.nl/wintertournee

Locatie

DeLaMar Theater, Amsterdam
Marnixstraat 402
Amsterdam, 1017 PL Nederland
+ Google Maps