Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationaal Jeugd Orkest speelt De Alpensymfonie

20 augustus 2018 @ 20:00 - 22:00

o.l.v. Antony Hermus

Joseph Moog – piano 

Het tweede symfonieorkest dat dit jaar onder de baton van Antony Hermus zal spelen heeft een groots programma voor u in petto. Veelgeprezen sterpianist Joseph Moog zal schitteren in Beethovens Vijfde pianoconcert, ook wel bekend als het Keizerconcert. Dit flamboyante werk was het laatste pianoconcert dat Beethoven zou schrijven, en is tot de dag van vandaag misschien wel het populairste van de vijf. Joseph Moog, die voortreffelijke technische kwaliteiten weet te combineren met een intelligente muzikaliteit, is de uitgelezen persoon om het virtuoze meesterstuk tot uitvoer te brengen.

Richard Strauss’ majestueuze Alpensymfonie is een muzikale beschrijving van een lange bergwandeling. Watervallen, alpenweides, kwetterende vogeltjes, onweren, dwaalsporen en zonsondergangen, ze komen allemaal aan de orde. Om deze natuurkrachten te verklanken wordt door het extra grote orkest van alles uit de kast getrokken, waaronder een orgel, extra koperblazers, koebellen en een windmachine.

Tijdens het concert kunt u zich laten betoveren door pianosolo’s en laten meevoeren door bombastisch natuurgeweld. Door de verkwikkende energie van de solist en het orkest onder leiding van Antony Hermus zult u de hele avond op het puntje van uw stoel zitten!

Kaarten voor dit concert kunt u bestellen via Het Concertgebouw. Het concert maakt deel uit van de serie Robeco SummerNights.

Gegevens

Datum:
20 augustus 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
https://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=1617

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam
Concertgebouwplein 10
Amsterdam, Noord-Holland 1071 LN Nederland
+ Google Maps