Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NJO: Jong Metropole, Radio Kootwijk

5 augustus 2017 @ 08:00 - 17:00

Jong Metropole

o.l.v. Christian Elsässer

Heeft u vorig jaar ook zo genoten van de talenten van Jong Metropole? Dit jaar is dit orkest terug! Uw zomer is niet compleet zonder een bezoek aan een van deze swingende concerten. Laat u verrassen, verbazen en overdonderen door het spel van deze jonge talenten.

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière.

Naar voorbeeld van zijn ‘grote broer’ speelt Jong Metropole werken die het beste uit twee muziekwerelden samenbrengen: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie wordt gecombineerd met de swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Probeert u maar eens stil te blijven zitten op de composities van jazzgrootheden als Rogier van Otterloo en Anton Goudsmit en jonge componisten als Christian Elsässer en Zacharias S. Falkenberg!

Vorig jaar ontving de jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias Falkenberg de allereerste Rogier van Otterloo Award. Deze prijs is ingesteld ter ondersteuning van talentvolle jonge componisten, arrangeurs en/of orkestleiders, die in de geest van de bekende voormalige chef-dirigent en componist van het Metropole Orkest aan het werk zijn. De prijs bestaat onder andere uit een compositie-opdracht voor Jong Metropole; deze zomer beleeft dit nieuwe werk van winnaar Zacharias Falkenberg zijn première. Op 11 augustus zal de award opnieuw worden uitgereikt in Radio Kootwijk.

Lichtontwerp – Teus van der Stelt

Diner
Voorafgaand aan de avondvoorstellingen in Radio Kootwijk kunt u in de Theaterloods op het terrein genieten van een gevarieerd en zomers buffet inclusief drankje à € 27,50. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

Let op: Het is vanwege de rust van natuur en dorpsbewoners niet toegestaan te parkeren bij het Zendstation; u kunt op de fiets komen of gebruikmaken van de speciale NJO-pendeldienst. U kunt gratis parkeren bij Van der Valk Hotel De Cantharel, vanaf hier vertrekken pendelbussen naar Radio Kootwijk. Na afloop van de voorstelling brengen deze bussen u uiteraard ook weer terug naar de parkeerplaats bij Hotel De Cantharel. We vragen u om een bijdrage van € 5 p.p. voor het gebruik van deze pendeldienst om de omgeving van Radio Kootwijk te ontzien. U vindt Hotel de Cantharel aan de A1: afslag 19, Hoenderloo. Adres: Van der Valk Hotel De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, Apeldoorn. Parkeren op P3.
De pendelbussen voor dit concert rijden vanaf 18:45 uur, de laatste vertrekt om 19:30 uur.

Rolstoelplaatsen
I.v.m. het beperkte aantal rolstoelplaatsen vragen wij bezoekers met een rolstoel contact op te nemen met het NJO (055-5791221 of muziekzomer@njo.nl) voordat de kaarten worden besteld.

Overnachten
Speciaal voor Muziekzomerbezoekers heeft Van der Valk Hotel De Cantharel een arrangement samengesteld. Klik hier voor meer informatie.

 

vrijdag 11 augustus 2017
Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, Radio Kootwijk

Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur)

Normaal (incl. drankje, excl. pendelbus): € 22,50 / Normaal (incl. drankje, incl. pendelbus): € 27,50 / t/m 30 jaar (incl. drankje, excl. pendelbus): € 17,50 / t/m 30 jaar (incl. drankje, incl. pendelbus): € 22,50

Foto’s: Nic Limper

Gegevens

Datum:
5 augustus 2017
Tijd:
08:00 - 17:00
Site:
http://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=1440

Locatie

Radio Kootwijk
Radioweg 1
Radio Kootwijk, Gelderland 7348 BG Nederland
+ Google Maps