Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NJO: Jong Metropole, Caprera

12 augustus 2017 @ 20:30 - 22:30

Jong Metropole

o.l.v. Christian Elsässer

Heeft u vorig jaar ook zo genoten van de talenten van Jong Metropole? Dit jaar is dit orkest terug! Uw zomer is niet compleet zonder een bezoek aan een van deze swingende concerten. Laat u verrassen, verbazen en overdonderen door het spel van deze jonge talenten.

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière.

Naar voorbeeld van zijn ‘grote broer’ speelt Jong Metropole werken die het beste uit twee muziekwerelden samenbrengen: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie wordt gecombineerd met de swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Probeert u maar eens stil te blijven zitten op de composities van jazzgrootheden als Rogier van Otterloo en Anton Goudsmit en jonge componisten als Christian Elsässer en Zacharias S. Falkenberg!

Vorig jaar ontving de jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias Falkenberg de allereerste Rogier van Otterloo Award. Deze prijs is ingesteld ter ondersteuning van talentvolle jonge componisten, arrangeurs en/of orkestleiders, die in de geest van de bekende voormalige chef-dirigent en componist van het Metropole Orkest aan het werk zijn. De prijs bestaat onder andere uit een compositie-opdracht voor Jong Metropole; deze zomer beleeft dit nieuwe werk van winnaar Zacharias Falkenberg zijn première.

Kaarten voor dit concert kunt u bestellen via Openluchttheater Caprera.

 

Foto’s: Edwin Smits

Gegevens

Datum:
12 augustus 2017
Tijd:
20:30 - 22:30
Site:
http://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=1446

Locatie

Openluchttheater Caprera, Bloemendaal
Hoge Duin en Daalseweg 2
Bloemendaal, Noord-Holland 2061 AG Nederland
+ Google Maps