Andriessen Festival

Ter ere van Louis Andriessen bundelen Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs, ArtEZ en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 22 februari vindt het Andriessen Festival plaats in het Arnhemse Stadhuis, met muziek van de grootste levende Nederlandse componist en meer.

RKST21
Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 onder leiding van Clark Rundell werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Muziek van vandaag en morgen
Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Vermeer Pictures uit 2005, een werk voor twee piano’s en groot ensemble. 

Componisten van nu
Eigentijdser en actueler kan het niet: Ed Bennett schreef, in opdracht van Het Gelders Orkest, speciaal voor dit ensemble nieuw werk, vers van de notentafel, met als soliste sopraan Sterre Konijn. Hiernaast gaat er ook een nieuw werk van de studenten Samuel Cohn en Yannick Wandel in première op zaterdag 22 februari.

Programma Andriessen Legacy
Onder leiding van Clark Rundell brengen orkest de ereprijs en studenten van ArtEZ in het programma ‘Andriessen Legacy’ de volgende werken:
Steve Martland – Shoulder to Shoulder 
Michael Torcke – Overnight Mail 
Richard Ayres – Resting Songs (zang: Sterre Konijn)

Programma RKST21
Louis Andriessen – Vermeer Pictures 
Ed Bennett – nieuw werk (zang: Sterre Konijn)
Samuel Cohn & Yannick Wandel (ArtEZ) – nieuw werk

Bezetting
orkest de ereprijs i.s.m. Het Gelders Orkest o.l.v. Clark Rundell
Zang: Sterre Konijn

Meer informatie?
Datum: zaterdag 22 februari 2020
Locatie: Stadhuis, Arnhem
Prijzen: Toegang €20 | Student, CJP, scholier €15,00
https://www.ereprijs.nl/nl/agenda/317-22-februari-2020-andriessen-festival-stadhuis-arnhem

23 februari 2019
Tijd: 16.00 u.
Locatie: CODA, Apeldoorn
Vrije entree
https://www.ereprijs.nl/nl/agenda/311-openingsconcert