Metropole Orkest: Avond van de Filmmuziek en Trijntje Oosterhuis

Het Metropole Orkest organiseert speciale Academy Projecten, waar ik net als vorig jaar weer deel van mag uitmaken. De Avond van de Filmmuziek is op 29, Concert met Trijntje Oosterhuis is op 30 maart. Of kijk in de Agenda

Na vijf succesvolle edities Avond van de Filmmuziek in Het Concertgebouw verhuist het filmmuziekevent volgend jaar naar de Ziggo Dome. Op 29 maart 2019 zal het Metropole Orkest er de mooiste klassiekers en Oscar winnende muziek laten horen.

De Avond van de Filmmuziek blijkt jaar na jaar tot de verbeelding te spreken bij een groot en relatief jong publiek. Metropole Orkest speelt de mooiste muzikale composities die speciaal voor film zijn geschreven. Klassiekers als ‘Star Wars’, ‘Indiana Jones’ en ‘Pirates of the Carribean’ maar ook Oscarwinnende muziek uit recente Hollywoodhits. Ook in voorgaande jaren waren de concerten steeds uitverkocht en dus is het een logische stap te verhuizen naar een grotere locatie.

Het orkest begeleidt Trijntje tijdens haar jubileumconcert: ‘Het Beste Van Trijntje Oosterhuis Live Met Het Metropole Orkest’. “We gaan de Ziggodome omtoveren tot het grootste en fijnste concertgebouw van Nederland” laat Trijntje weten. “Natuurlijk zing ik al mijn hits en de mooiste songs van de afgelopen 25 jaar. Het is een eer om dit gehele repertoire in speciale uitvoeringen met het grote orkest te mogen brengen. Daarnaast ontvang ik bijzondere en leuke muzikale vrienden en collega’s.”